Anadolunun bazı bölgelerinde keçiboynuzu olarak da bilinen, ana vatanı Yunanistan, Fas, Tunus ve İsrail olan keçiboynuzu, Türkiyede ise Antalya ve Mersin ile Muğlanın Datça ilçesi dolaylarında yaygın şekilde yetişir..
Meyveleri mayıs ayı başında büyümeye başlayan keçiboynuzu, haziran-temmuz aylarında olgunlaşır.
Karabiber, İbiskus, Kırmızı karabiber, beyaz ve yeşil karabiber, pul biber, demirhindi, Zencefil , Zerdecal, kimyon, tuz ,sinameke, Havlucan,Anason,.
okum,helva, cevizli sucuk,narlı sucuk, pekmezli sucuk, baklava,kuru kayısı,incir.
Dalan bayiiliği, Cemre-Nivals bayiliği, Mişa akıllı krem, Biotama, Antik kent,Softto plus, Hekfes, Talya Alvin, Arzen kozmetik
Hurma ,dut kurusu, üzüm çeşitleri.s